Our Approach

Bućarski klub Kalimanjac je zvanično osnovan u ljeto 1951. godine. Osnovali su ga bućarski entuzijasti, društveni aktivisti, radnici, zanatlije i porodice čiji je život bio vezan za tivatski kvart Kalimanj i prostor od istoimene lučice, plaže Belani, Brijeg Gverovića i Župe do Češljara. Kao i većina klubova i udruženja toga doba, izgrađen je na temeljima solidarnosti, samodoprinosa, odricanja i zajedničkog rada svih članova, njihovih porodica i mnogobrojnih prijatelja.

U prvim decenijama razvoja bućarskog sporta u Tivtu, Boki i Crnoj Gori, zajedno sa „ljutim“ sportskim rivalom, ali velikim prijateljskim klubom „Brđanin“ iz Đurđeva brda, kao i sa drugim značajnim tivatskim bućarskim klubovima, toga doba, poput Češljara, Mladosti iz Radoševića, Gornje Lastve, Palme iz Donje Lastve, Budućnosti iz Gradiošnice, i drugih snažno je doprinosio popularizaciji, osavremenjivanju i modernizaciji bućarske igre.

Učesnik je i inicijator prve tivatske Bućarske olimpijade koja se odigrala u Đurđevom brdu, na zogovima Kopište, u avgustu 1952. godine.

Kao redovan učesnik republičkih i državnih takmičenja u tadašnjoj Jugoslaviji, prezentovao je svoj grad Tivat u najboljem mogućem svjetlu. Dobitnik je brojnih opštinskih i republičkih priznanja, nagrada i zahvalnica.

Osvajači smo brojnih državnih, republičkih i opštinskih takmičenja u svim bućarskim disciplinama i kategorijama. U našim redovima je ponikao veliki broj reprezentativaca i istaknutih bućarskih radnika.

Danas brojimo 28 članova i preko skoro 50 igrača i rekreativaca. Imamo timove u I i II Crnogorskoj bućarskoj ligi, dva tima u Zimskoj ligi Boćarskog saveza Tivta. Naše ekipe i pojedinci se sa uspjehom takmiče na opštinksim i državnim takmičenjima.

I dalje stvaramo mlade zaljubljenike u ovu mediteransku igru. Naši omladinci su članovi omladinskih reprezentacija Crne Gore.

Naši zogovi i sjedište su, gdje drugo nego u Kalimanju u Tivtu, u ulici, kojoj drugo nego Bućarskoj. Dođite da igramo, da se družimo, takmičimo i stvaramo prijateljstva.

Our Story